A Volkswagen fontos célt tűzött ki új koncepció autójával. Fejlesztés alatt áll egy rendkívül üzemanyagtakarékos jármű, amely akár már 2022-re meg is jelenhet a piacon. Ez a koncepció autó nem más, mint a Volkswagen XL1, melyet már múlt évben megismerhettünk a 2019-es Qatar Motor Show alkalmával.

Volkswagen XL1 Concept

A hírek szerint nem a tömeggyártás a fő cél, hanem egy olyan speciális jármű megalkotása, amely új szintre emeli a Volkswagen műszaki készségeit és hosszútávon profitálhatnak a szerzett tapasztalatokból.

Volkswagen XL1 Concept

Az XL1 koncepció autót egy plug-in hibrid rendszer hajtja, ahol összekapcsolnak egy kéthengeres turbó dízel motort egy elektromos hajtással és egy hét sebességes kettős tengelykapcsolós sebességváltóval. Az információk szerint a csúcsteljesítmény 73 lóerő, ami elsőre nem tűnik soknak, de figyelembe kell venni XL1 könnyített szénszálas vázát, melynek köszönhetően az autó súlya mindössze 771 kg körül lehet.

Volkswagen XL1 Concept

A tervek szerint a 100 kilóméter per órás sebességet 11,9 másodperc alatt éri el és a maximális sebessége elektronikusan lesz szabályozva. A dízelmotor pedig 35 kilóméter megtétele után kapcsol csak be, addig pedig az elektromos megjatás energiáját használja.