Újrahasznosítás és megújuló energia felhasználás az Amazonnál

0
151

Az Amazon elköteleződött a tiszta, alternatív megoldások mellett, a kezdeményezést pedig „Shipment Zero” -nak nevezték el. A tech óriás céljai között szerepel, hogy energiaigényének 80 százalékát megújuló energiával oldja meg 2024-ig. Hosszabb távon pedig a szén-dioxid kibocsátást nullára akarja redukálni, melyet szakrétőik szerint 2040-re érhetnek el. Ennek érdekében öt új megújuló energia projekt kidolgozásá van folyamatban Kínában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

A fejlesztés részeként az Amazon 100 megawattos napenergia projektet tervez Kína Shandong tartományában, aminek a befejezése után évente 128 000 megawatt per óra napenergia termelhető.

Kínához hasonlóan Ausztráliában is naperegia projekten dolgozik a tech vállalat. Új-Dél-Walesben 105 megawattos teljesítmény 250 000 megawatt per óra tiszta energia előállítására lesz képes, mikor teljesen elkészül. A keletkező energia pedig elegendő lehet 40 000 átlagos háztartás energiaellátáshoz.

Az amerikai vállalat tervei között van egy 200 és egy 80 megawatt teljesítményű projekt Ohióban és további 130 megawattos terv Virginiában. A három projekt együttesen elegendő energiát generál ahhoz, hogy fedezze 69 000 háztartásának az energiaellátását az Egyesül Államokban.

A tervek szerint 2030-ra a vállalat össz kiszállításának 50 százalékát nulla szén-dioxid kibocsátással akarja elérni, mindezt megújuló energiával, bioüzemanyagokkal és újrahasznosítható csomagolások bevonásával.

Ez az öt új megújuló energia projekt kritikus része annak az ütemtervnek, amelyben 2040-ig az Amazon el akarja érni a nulla szén-dioxid kibocsátást. A tech vállalat szakemberei úgy vélik, hogy 2025-re kivitelezhető a 100 százalékos megújuló energia felhasználás.

(cleanfuture.co.in)

VM