Miért kellene elsajátítanunk az Excel használatát még 2020-ban is?

0
310
kép: news.utexas.edu

A modern munkehelyek világában kevés olyan iroda létezik, ahol nem használják valamilyen formában a Microsoft Excelt. Az eredetileg 1987-ben kiadott program kezdetben intuitív és univerzális táblázatkezelő platformként indult, de többszörös revízión ment keresztül, amely újraformálta és felemelte azt.

Gyakorlatilag bármely iparágban hasznát vehetjük a munkavégzés során. Ráadásul nem csak a modern irodai világban támaszkodhatunk rá. Hírnevet szerzett a vállalkozók körében és a tech világában egyaránt. Segítségével könnnyen kezelhetjük pénzügyeinket, üzleti tervet készíthetünk, befektetéseket követhetünk nyomon és még számtalal más feladatra is alkalmas. Az évek során a versenytársak is próbálkoztak hasonló platform kiadásával, de egyik nem sem sikerült elérni ugyanazt a szintet.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy az Excel-t legtöbbünk használta az élete, karrierje során akár irodai környezetben vagy az otthonában. Talán kijelenthető, hogy a felhasználók nagy része csak a felszínét érintette ennek a kiemelkedően nagy teljesítményű programnak, de ha versenyképesek akarunk maradni a mai adatközpontú világban ideje új szintre emelni készségeinket az Excel használatában.

Working-in-Excel-a | AGR Dynamics

 

Miben segít az Excel?

Az Excelben páratlan módon szervezhetjük a munkafolyamatokat. Hasznos rövid és hosszútávú célok kitűzésére a nagy teljesítményű táblázatoknak köszönhetően, amelyek elősegítik a tervek megjelenítését, lebontását és egyszerűsítését.

Egy nagyszerű ötletnek a jövedelmező vállalkozássá alakításához szervezett adatelemzésre van szükség, melyet az Excelben könnyen kezelhetünk. Ráadásul megfelelő képzéssel gyorsan elsajátítható platform, melyben a részletes pénzügyi tervtől a bérszámfejtésig rengeteg feladatot elvégezhetünk.

Az online és más alkalmazás alapú naptárak megfelelőek egyszerű események tervezésére, de az Excel lehetővé teszi a személyes vagy akár a családi tervek új szintre emelését. Átláthatóvá teszi terveinket és akár fizetéseket, utazásokat is ütemezhetünk benne. Pár kattintással profi táblázatokat készíthetünk, melyet online bármely eszközünkről megnyithatunk, ellenőrizhetünk és frissíthetünk.

Ha már általános ismeretekkel rendelkezünk az Excel funkcióival kapcsolatban érdemes továbblépni és magasabbrendű feladatok elsajátításába kezdeni a platformon. Elvégezhetünk egy makró tanfolyamot, VBA programozást, vagy akár Pivot tábla készíthetünk.

MS Excel – Quick & Easy Format Tips – Fusion IT

VM