Tíz technológiai trend is van, amely a pandémia nyertese lehet – és amely segíthet, hogy az emberiség is a lehető legjobban jöjjön ki ebből a korszakból – derül ki a Neumann Társaság legfrissebb tematikus Hírmagazinjából. Ez már a második olyan Hírmagazin, amely kimondottan a vírusveszély és az arra adott technológiai válaszok kérdéskörét járja körül.

A sokszínű, a technikai fejlesztések és a tudományos újdonságok mellett a társadalmi hatást is vizsgáló, rövid cikkek kompakt szemléző tartalmak a nemzetközi szakirodalomból és a blogoszférából.

Érdemes átböngészni az újságszerű, kényelmesen végiggörgethető válogatást mindenkinek. Természetesen nagyon sok téma kapcsolódik az egészségügyhöz: megtudhatjuk, hogyan turbózza fel e területet a mesterséges intelligencia, mivel segítenek a hackerek, találkozhatunk gyógyszerhordó drónokkal és ha azt hinnénk, mindez science-fiction, akkor mindenkit megnyugtathatunk: egy humanoid robot már egy budai rendelőben is csatasorba állt!

A rengeteg reménykeltő, fantasztikus megoldás mellett általános kérdéseket is érint az összeállítás:

  • Hogyan viszonyulnak a vírus megállításához szükséges kapcsolatkövető alkalmazások a privacy kérdésköréhez – és hogy szabályozza ezt az Unió?
  • Milyen módon tarthatjuk fenn a social distance-t – és a fizikai távolság miért nem társadalmi távolság, hogy élhetjük tovább minőségi életünket az e-kereskedelem és a különböző IT-szolgáltatások segítségével?

Ezekre is – és természetesen a tíz legfontosabb trendre tételesen is – fény derül az új tematikus Hírmagazinban, amely a magyar és angolszász hírek mellett még a kolumbiai robotika újdonságaiból is csemegézik: szerkesztőnk, Kömlődi Ferenc ugyanis ebben a dél-amerikai országban tölti a karanténos heteket.

Távol vagyunk – és mégis közel, hála az IT-nek! Nem hiszi? Járjon utána a Neumann Társaság májusi Koronavírus Hírmagazinjában, amelyet innen tölthet le .pdf formátumban, ingyen!

Neumann Társaság Koronavírus Hírmagazin