Az országban elsőként szervezi meg online módon a tudományos diákköri konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kara.

A PTE közleményében emlékeztettek arra, hogy a kar tudományos diákköri konferenciáját évente rendezik meg, hogy bemutassák a hallgatók kutatásainak eredményeit.

Idén a világjárványra való tekintettel az eseményt – a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével – online szervezik meg, azon több mint százhatvan hallgató mutatja be a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, kutatáson alapuló tudományos munkájának eredményeit.

A tizennégy szekcióban elhangzó előadásokat követően szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét – tértek ki rá a közleményben.

A PTE közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a konferencián való részvétel kiváló lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak a karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába.

Forrás: MTI