A Google először 2017-ben jelent meg a Pixel első változatával a vezeték nélküli fülhallgatók piacán és most megérkezett a frissített változat. A termék tavaly októberi bejelentés után, idén már versenybe is száll az Apple AirPods ellen.

A füllhallgató teljes mértékben true wireless earbuds, amely egy pici fehér műanyaghéj formát kapott. Továbbá a tervezők kegészítették egy a héjhoz adott rövid szárral, ami segít a fülhöz illeszkedésben és így biztonságosabbá, kényelmesebbé teszi a használatot.

Bár zajszűrő funkcióval nincs ellátva a Pixel Buds, de a Google határozott erőfeszítéseket tett a külső zajok kizárásában. A fülhallgatón lévő érzékelők felismerik a hívást és a beszélgetést és korlátozzák a környezetből beáramló hang mennyiségét.

Google announces truly wireless Pixel Buds with 5 hours of battery ...
kép: mspoweruser.com

Egy szintén érdekes funkicó a hangerő automatikus növelése, mikor az eszköz a hallgatást befolyásoló magasabb hangot észlel, mint például egy működésbe lépő kávéfőző. A tervezők adaptív hangnak hívják, melynek működését a telefon automatikus fényerő változtatásához hasonlították.

A korábbi Pixel fülhallgatókkal ellentétben az új eszköz kiemelkedő összhanban van a Google Asszisztenssel. A Pixel Buds viselése közben cseveghetünka a digitális asszisztens alkalmazással, folyamatosan frissülő információkat kaphatunk az időjárásról, felolvastathatjuk a szöveges üzeneteinket és akár válós idejű fordítást is használhatunk.

Google Pixel Buds (2020) review: second time's the charm - The Verge
kép: theverge.com

Az AirPods népszerűségének egyik fő tényezője az iPhone mobilkészülékekkel történő zökkenőmentes a párosítás, mivel saját szabadalmaztatott – Bluetooth-ra épülő – Apple technológiát használnak. A Google most a Pixel Buds fülhallgatóval szertené itt is felvenni a versenyt az Apple eszközével. A cél a gyorsabbb párosítási folyamat az Android opprendszert használó készülékekkel. Továbbá az AirPod-hoz hasonlóan a Pixel Buds is bármilyen Bluetooth-eszközzel működik, a telefontól a laptopig.

A fejlesztők szerint az eszköz 5 órá audiolejátszásra képes egy feltöltéssel és a töltőtok használatával ez az idő 24 órára tolható ki.

Google Pixel Buds 2: Everything You Need To Know About - The Tech ...
kép: thetecheducation.com

Jelenleg a Pixel Buds 179 USD-ért (kb. 58 000 HUF) vásárolható meg az Egyesült Államokban, de természetesen a Google tervei szerint rövid időn belül elérhető lesz más országokban is. A színéről pedig csak annyit, hogy már készülőben vannak más árnyalatok is, mint például fekete, menta és narancs színek.

VM