Jó esélyt lát a Huawei a minden piaci szereplő számára egyformán kötelező, transzparens mobil hálózati biztonságtechnikai ellenőrzési rendszer bevezetésére Európában – közölte a Huawei Technologies Hungary Kft.

A közlemény szerint az ERNW független német informatikai biztonságtechnikai szolgáltató vállalat átvizsgálta és a követelményeknek megfelelőnek találta a Huawei 5G hálózati berendezéseinek külső kapcsolati átjáró (UDG) vezérlőszoftverét. Az informatikai vizsgálat transzparensnek, ezáltal biztonságosnak és megbízhatónak találta a Huawei ötödik generációs mobil hálózati berendezéseinek az egyik legfontosabb alkotóelemét.

Az ERNW szakemberei a Huawei Brüsszelben létesített Kiberbiztonsági és Átláthatósági Központjában tanulmányozták biztonsági szempontból az ötödik generációs mobil hálózati egység megfelelőségét. A vizsgálat megállapította, hogy az összes bináris kód biztonságos fordítási lehetőséggel lett összeállítva, valamint a nyílt forráskódú szoftverelemek dokumentációja és javításkezelése megfelel az iparági gyakorlatnak.

A Huawei a vizsgálat pozitív eredményének köszönhetően jó esélyt lát arra, hogy az uniós 5G kockázatcsökkentési eszköztárral (5G toolbox) minden piaci szereplő számára egyformán kötelező, egységes és transzparens követelményrendszer szerint felállított bevizsgálási tanúsítási eljárást lehessen bevezetni Európában.

Forrás: MTI