Két hét alatt 172 cég kereste meg e-mailen és telefonon a helyi vállalkozások folyamatos tájékoztatásával és támogatásával megbízott EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot – közölte az EDC.

Közleményük szerint a megkeresések jelentős része a jelenleg nyitott pályázatokra és elérhető bértámogatásokra irányult, számos vállalkozás kért segítséget új kapcsolatok kiépítésében, vagy egy adott termék, szolgáltatás logisztikájának támogatásában.

A vállalkozások a business@edc.debrecen.hu e-mail címen, az edc.debrecen.hu, illetve a business.debrecen.hu honlapon keresztül léphetnek kapcsolatba a szervezettel, és az EDC munkatársai egy munkanapon belül megkeresik a vállalkozást a megadott elérhetőségen.

Az EDC Debrecen egyebek között a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban felmerülő kérdésekben, a járvány elleni védekezéshez használt eszközök beszerzésének logisztikájában tud több segítséget nyújtani, de tanácsadó segítséget biztosít az adó- és járulékkedvezmények érvényesítéséhez, támogatást nyújt a munkaerőpiac komoly változásai miatt állás nélkül maradt debreceniek munkahelykeresésében, valamint a munkaerőhiánnyal küzdő cégek toborzásában. A helyi termelőket on-line “termelő kereső” felülettel segítik, támogatva ezzel a kommunikációt a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között – jelezték.

Az EDC a Debrecen Városi Tőkealap nyújtotta lehetőségről is informálja a hozzájuk fordulókat. Eddig 82 vállalkozás esetében segítették a csökkent munkaidős foglalkoztatás bértámogatási igényének beadását, nyolc cég pedig mintegy 11,4 millió euró értékben pályázott az EDC Debrecen közreműködésével a Nemzeti Befektetési Ügynökség által meghirdetett versenyképesség növelő pályázaton – közölte a debreceni gazdaságfejlesztési központ.

Forrás: MTI