A legfejlettebb fintech képzési programok Magyarországon

0
344
forrás: The Straits Times

Megállapodást kötött a BÉT oktatási leányvállalata a legjelentősebb európai fintech képzési központtal, a Budapest Institute of Banking (BIB) és a londoni székhelyű Centre for Finance Technology and Entrepreneurship (CFTE) együttműködésének célja, hogy a két intézmény a legfejlettebb fintech képzési programokat kínálja a jövőben Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban egyaránt.

A két intézmény képviselői Londonban írták alá a megállapodást.

A fintech megoldások a technológiai innovációkat felhasználva jelentős változásokat idézhetnek elő, így a pénzügyi folyamatokat gyorsabbá, átláthatóbbá tehetik. Ez ma már az ügyfelek részéről egyre inkább elvárás, így, ha képesek az átalakulásra, a  pénzügyi szektor szereplői jelentős mértékben profitálhatnak az innovációs megoldásokból.

A technológiai újítások a fokozódó versenyen keresztül alapjaiban változtathatják meg a hitelintézetek és biztosító társaságok üzleti modelljeit. A folyamatok digitalizálása, az online ügyintézés és értékesítési csatornák fejlesztése jelentősen hozzájárulhat a hatékonyabb működéshez, az ügyfélélmény növeléséhez.

A BIB lesz a CFTE régiós partnere, emellett közös oktatásfejlesztési tevékenységet is tervez a két oktatási intézmény.

(MTI)