Design Thinking, avagy a csapatmunka új módszertanai

0
300

A Design Thinking szót manapság sokszor lehet hallani a vállalati közegben, ha termékek és szolgáltatások fejlesztéséről, mindennapos munkafolyamatok vagy stratégiák emberközpontú végiggondolásáról vagy általánosságban bármilyen kreatív problémamegoldásról van szó. A módszertan leírja a kreatív tervezés négy alapvető lépését, de ezen túl mindegyikhez nagyon konkrét, jól használható eszközöket is kínál, melyek biztosítják, hogy egy diverz összetételű csapat hatékonyan és gyorsan jusson el innovatív megoldásokhoz, amik a felhasználói, üzleti és technológiai szempontokat is figyelembe veszik.

A Design Thinking az emberre és az élményre fókuszál, nem a folyamatra. Segít abban, hogy a HR a jövő kihívásaira felkészülve újraértelmezze önmagát, és a folyamatalapú gondolkodást ember- és élményközpontú gondolkodásra cserélje. Lehetőséget ad a munka minden aspektusának újratervezésére, például a kiválasztási, fejlesztési, értékelési folyamatok, vagy épp a fizikai tér kialakításának optimalizálására. A módszer szisztematikus kreativitásra épít, lineárisan egymást követő lépések határozzák meg ezt az alkalmazott kutatói módszertant, mely Tim Brown nevéhez fűződik.

Széles körben alkalmazzák a világ számos részén, emellett pedig ez a popularizált dizájn gondolkodás beette magát a modern startupok minden szintjére, amely a következő gondolkodási sémák használatát jelenti:

  • Az emberi értékekre fókuszálás, vagyis arra fókuszálni, hogy az ügyfél számára mi értékes, és megoldást találni arra.
  • A beszéd helyett a mutatás. Prototípusok készítése.
  • A kísérletezgetés előtérbe helyezése. Mindenki hibázik, fontos a gyors és olcsó kísérletezgetés.
  • Tudatos folyamat. A tett számít. Hogy minden esetben a tettet és az abból szerezhető tapasztalatot kell előtérbe helyezni.
  • Radikális együttműködés. Mindenhol, ahol lehet, a közös munkát kell előtérbe helyezni.
  • Megértésre törekvés. Minden esetben a megértésre kell törekedni, az ügyféligények, a projekt és a megoldás tekintetében is.

Amennyiben érdekel a Design Thinking módszertan elsajátítása akkor figyelmetekbe ajánljuk a Design Thinking két napos tréninget, mely Tállyán az Oroszlános Borhotel és Étteremben kerül megrendezésre.

A kétnapos program során több rövid elméleti blokk és egy intenzív gyakorlati projekt csapatmunkában való végiggondolása segíti a módszertan alapjainak megértését. A program célja, hogy a résztvevők egy széleskörűen, különböző munkafolyamatokban vagy akár a magánéletben felmerülő problémák megoldására egyaránt alkalmazható gazdag eszköztárral menjenek haza, amit magabiztosan tudnak is alkalmazni a mindennapokban.

A tréning hasznos lehet bármilyen cég vagy csapat tagjai számára, akik gyakran dolgoznak olyan projekten, ahol valamilyen új megoldás megalkotására van szükség és nincs egy helyes válasz. A megtanult eszköztár különösen jól alkalmazható olyan esetekben, ahol a megoldandó problémának több, különböző igényekkel rendelkező érintettje van. A Design Thinking módszertana nem csak vezetőknek, hanem a vállalati kultúra bármely szereplőjének hasznára válhat a hétköznapi működés során felmerülő problémák kreatív megoldásában.

A szakmai programot a Cellux Lab csapata tartja. Cégük 2013-tól kezdve tart olyan workshopokat és tréningeket, melyek a népszerű innovációs módszertanokra, a Design Thinkingre és a Service Designra épülnek.

Bővebb információk: http://bit.ly/Design-Thinking-Tállya

Facebook: https://www.facebook.com/events/346851692668676/