A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Talentuno online platform magyarországi bővítésének és nemzetközi terjeszkedésének elősegítése érdekében a magyar tulajdonú üzemeltető, a Global Web Solutions Kft. 4 millió eurós (1,5 milliárd forint) kockázati tőkebefektetésben részesült a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. társaságoktól – mondta Balázsik Péter, a Global Web Solutions Kft. társalapítója és ügyvezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hozzátette, a HR tech startup cégként működő Global Web Solutions Kft. 2016-ban jött létre, a cég 2018. szeptemberében indította el munkaerő-közvetítéssel foglalkozó online platformját, a Talentunót. A platform egy okostelefonra is letölthető applikáció, amelyen a regisztált látogatók személyes kapcsolataikat felhasználva fejvadászként ajánlhatnak lehetséges jelölteket az oldalon szereplő nyitott pozíciókra. Ha a fejvadász az álláshirdető cég számára is megfelelő jelöltet ajánlja, akkor a platform üzemeltetője kifizeti számára a pozíció mellett szereplő összeget. A Talentuno több mint 100 céggel áll kapcsolatban, az általuk megadott üres álláshelyekre az oldalon fejvadászként eddig 6000 ember regisztrált.

Balázsik Péter szerint a Talentuno sikere abban rejlik, hogy megtalálta a HR iparágban a piaci rést, hiszen a hagyományos munkaerő közvetítéssel foglalkozó cégek nem mozgósítják az egyes emberek kapcsolati hálóját.

Kelliár Zsolt, a cég másik társalapítója és ügyvezetője elmondta, hogy a mostani tőkebefektetés felhasználásával még idén a platformot használó cégek számát 600-ra, a regisztrált fejvadászok számát pedig 20 000-re akarják emelni. A magyarországi terjeszkedés mellett a nemzetközi bővítésen is dolgoznak.

Balázsik Péter az MTI-nek elmondta, hogy a Talentuno a jövő héten indul el Lengyelországban.

A cég magyarországi eredményeiről elmondta, hogy a Global Web Solutions Kft. 2017-ben 60 millió forintos árbevétellel zárt, tavalyi bevétele pedig megközelítette a 180 millió forintot.

Kiss Gábor, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a 4 millió euróból ők 2,5 millió eurót biztosítanak, a befektetés mértéke miatt egyúttal kisebbségi tulajdonrészt is szereztek a startup cégben. Az alapkezelő 2013 óta van jelen a magyar piacon, a növekedési fázisban lévő startupokat támogatja.

(MTI)