A Sony kiadta az első nagy szoftverfrissítést az Aibo szórakoztató robotkutyájához. Az Egyesült Államokban és Japánban az Aibo Patrol nevű új funkciót használhatják, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 10 olyan nevet és arcot tápláljanak Aibo-ba, amelyeket képes felismerni. Az arcok felismerése és nyilvántartásba vétele a fontos személyekről a My Aibo alkalmazáson keresztül történik.

Emellett Aibo a hátoldalán lévő kamerát is használja, mellyel részletes térképeket készít gazdája otthonáról. Minél több időt tölt egy terület felfedezésére, annál részletesebb a térkép, ami a bútorokat, az ajtókat, a falakat és a többi lehetséges akadályt jelzi.

A kezében lévő térkép segítségével a robotkutya bejárja a ház egész területét, vagy a felhasználó által előre meghatározott járőr útvonalakon mozog. Bár az ötlet első pillantásra egy kicsit félelmetesnek tűnik, Aibo rendőrkutya stílusa az ugatásig terjed és nem képes harapásra. Ráadásul amint felismeri a betáplált arcokat egy teljesen új mozdulattal fogja üdvözölni. Továbbá a felhasználók hozzáférhetnek az Aibo napi jelentéseihez és interakcióihoz. A Sony az Aibo fejmozgásait, testtartását és fotózási képességének fejlesztését is megígérte.