Digitális átállás a játékkonzolok világában

0
493
forrás: Windows Central

Bár a Sony és a Microsoft is a közelmúltban dobta piacra konzolcsaládjának bővített változatát (PS4 Pro és X1X), de hivatalos és nem hivatalos forrásokból értesülve hamarosan várható egy generációváltás.  A Microsoft korábban megerősítette, hogy több új Xbox konzolon dolgozik, melyek egyik Scarlett néven ismert, ráadásul a fejlesztők egy úgynevezett xCloud szolgáltatást is terveznek.

Évek óta téma a lemezmentes Xbox fejlesztése és talán most el is jött az idő, mivel az idei évre tervezik egy ilyen típusú játékkonzol értékesítését, melyet Xbox Maverick-nek neveznek.  A Windows Central arról számolt be, hogy ezt a rendszert “Xbox One S All-Digital Edition”-nek hívják. A konzol előzetes megrendelését áprilisban teszik elérhetővé, majd májustól kerülhet sor széleskörű értékesítésre. Az árakról még nincs hivatalos információ.

Hasonlóan a film-, a televízió- és a zeneiparhoz a videojáték-ipar is egyre jobban a digitális tér felé fordul. A Microsoft maga is tovább lép a digitális fejlődésben az új xCloud projektjével, melynek fejlesztésén összpontosított erőkkel dolgoznak. A Microsoft digitális előfizetési szolgáltatása, az Xbox Game Pass, már most is nagy népszerűségnek örvend, ami egyértelművé tette a vállalat számára, hogy kiemelt fontosságú az iparági digitalizáció.

A Sony már 2009-ben elindította digitális hardverét a PSP Go-ot, de nem aratott nagy sikert. Azóta pontosan egy évtizede telt el és az általános internet-elérhetőség és annak sebessége kiemelkedő javuláson ment keresztül. Mégis vannak olyan részek a világon, ahol az internethez való hozzáférés korlátozott, vagy az internet sebessége nem megfelelő, ezért továbbra is készülnek lemezmeghajtóval felszerelt konzolok és a teljes digitális átállás még nem történik meg.