Piëch Mark Zero – Elegáns, sportos külső és villámgyors feltöltés

0
450

A Piëch Mark Zero elektromos túraautó igazán élvezetessé teszi az utazást. A három elektromotor 450 kW teljesítmény leadására képes, melyet a könnyített felépítés teszt kezelhető. Ráadásul nagy kapacitású akkumulátora kiemelkedően gyors töltési sebeséggel büszkélkedhet.

A Genfi Autószalonon kerül bemutatásra a Piëch Mark Zero, amely egy elegáns és szexi svájci, teljesen elektromos szuperautó. A hátsó kerekek egy-egy 150 kW szinkron elektromos motort kapnak, és egy 150 kW-os aszinkron motor kerül az első tengelyhez. Az autó össztömege 1800 kg alatt van.

A modern Mark Zero moduláris kialakítású, tehát a motorok és az akkumulátorok továbbfejleszthetők, képesek alkalmazkodni a technológiai újításokhoz. Ettől függetlenül a jövőben különböző hajtóművekkel is elérhetővé válik a modell, melyben a hibridtől a belső égésű motorig minden megtalálható lesz a termékpalettán.

A megfelelő súlyelosztás érdekében az akkumulátor csomagot a középső csatornában a hátsó tengely körül helyezték el, ez a kialakítás lehetővé tette az alacsony sportos forma kialakítását. A Piëch nem adta ki az akkumulátor méretének vagy kapacitásának részleteit, a hatótávolság kivételével, melyet 500 km-ben határoztak meg a fejlesztők. Az később fog kiderülni, hogy ez a menetciklus érték mennyiben tér el a valóságtól. A csapat viszont kijelentette, hogy a Mark Zero technológiája képes lesz 4 perc 40 másodperc alatt 80 százalékos töltési értéket elérésére, ami igazán kiemelkedő teljesítmény.

képek: Piëch