A Shapr3D magyar startup megduplázza fejlesztői létszámát

0
401
forrás: Engineering.com

Shapr3D magyar startup vállalkozás megduplázza fejlesztői létszámát, az év végére a tervek szerint 40-en lesznek majd a budapesti központban – közölte a cég az MTI-vel.

A létszámbővítésre azért kerül sor, mert a Microsoft érdeklődik a Shapr3D alkalmazás iránt, és megkezdték az applikáció Windows alapon történő fejlesztését. A Shapr3D applikáció a világ első iPad Pro-ra készült 3D modellező szoftvere. Segítségével internet kapcsolat nélkül, könnyen és gyorsan lehet térbeli modelleket készíteni. A Shapr3D applikációt már a világ 150 országában használják. Az amerikai piac mellett egyre jelentősebb a kínai piac is, ahol eladásaik havonta 50 százalékkal nőnek. A magyar informatikai megoldás háromszor volt az Apple Keynote-on kiemelt applikáció.

A 2015-ben alapított, budapesti székhelyű magyar startup vállalkozás eddig 1,5 millió dollár külföldi befektetést kapott. A befektetők között található a játékfejlesztő Supercell felkarolásáról ismert, helsinki központú Lifeline Ventures, valamint a korábban a Dropbox, Ebay, Instagram, Snapchat és Twitter szolgáltatásokba invesztáló, Londonban található InReach Ventures.

Terveik között szerepel még a terméktámogatást nyújtó, az eladásokat támogató külföldi irodák nyitása az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában.

A nyilvános cégadatok szerint a Shapr3D Zrt. 2017-ben 36,2 millió forint nettó értékesítési árbevételt ért az előző évi 11 millió forinttal szemben. A társaság üzemi vesztesége 13 millió volt 2017-ben az előző évi 26 millió forint negatív eredmény után.

(MTI)