A Volvo Polstar 2 verseng az új Teslával

0
433

A Volvo első igazán figyelemre méltó elektromos autója a Polestar 2, a sorozatgyártásra szánt típusok közül. A Polestar második modellje a Tesla Model 3 riválisának szánt villanyautó, amely mind méretben, mind teljesítményben felveszi a versenyt amerikai riválisával.

Az autót két elektromotor hajtja, ezek összteljesítménye 402 lóerő, ami egészen jónak számít a jelenlegi piacon. Az EPA szabvány szerinti mérés alapján, a 78 kWh-s Li-ion akkumulátorcsomag hattótávolsága 442 km, de hozzá kell tenni, hogy az európai WLTP ciklusban 500 km-es hatótávolsággal számolnak.

A ”fapados” Polestar alapárát Németországban 39 900 euróra (körülbelül 12,6 millió forint) lőtték be, de hasonlóan a Tesla Model 3-hoz nem a kisebb akkucsomaggal indul majd a gyártás. Az első évben a Polestar 2-ből, az úgynevezett Launch változat érkezik, amely 59 900 eurós (úgy 19 millió forintba) induló áron lesz elérhető. Az első példányok várhatóan 2020-ban érkeznek és a cég csak interneten keresztül veszi fel rendeléseket.

A Polestar Performance csomagot is kínál majd az autóhoz sportosabb lengéscsillapítókkal, Brembo fékekkel és egyedi 20 colos felnikkel. A csomag aranyszínű biztonsági öveket, féknyergeket és szelepsapkákat is tartalmaz. – írja az Origo.

Kezdetben kizárólag megvásárolni lehet majd a Polestar 2-est, de a későbbiekre ígérnek valamiféle előfizetési konstrukciót is, hasonlót ahhoz, amivel a Volvo az Egyesült Államokban jelenleg kifejezetten sikeres.– olvasható a Totalcar honlapján.

Mint ahogy számos más autógyártó vállalat, a Volvo is a Genfi Autószalonon mutatja Polester 2 modelljét, annak ellenére, hogy jelenleg Svájc nincs azon országok között, ahová 2020-tól szállítani kezdik a típust. Ugyanis az első példányokat Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Belgiumban, Németországban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban és Nagy-Britanniában értékesítik a tervek szerint.

Forrás: Totalcar, Origo

Képek: Polestar