Mesterséges intelligencia a pénzügyi és szolgáltató piacon

0
315
forrás: TenkoFX

A Japánban alapított Nomura kereskedelmi vállalat széles körű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat kínál az egyéni és vállalati ügyfeleknek a világ számos részén. A vállalt egyértelműen lerakta voksát a mesterséges intelligencia mellett, mikor kooperációra lépett az AIM2 Big Data és AI szakértővel.

Jelenlegi pozícióját stabilizálva és új tárlatokat nyitva a vállalat 2018-ban kezdett együttműködni az AIM2-val egy egyedi robot kereskedelmi eszközök fejlesztésében, amely az árképzés optimalizálására és a tőkepiacok hatékony megközelítésére fókuszál.

Az AIM2 nevű vállalkozást 2015-ben indították el, hogy az adattudomány és a gépi tanulás kombinációját egy alfa befektetési alap kidolgozására használják.

Az új eszköz a mesterséges intelligenciát és az adattudományt használja a nagy mennyiségű és valós idejű információ – köztük az ügyfelek áramlása és a piaci adatok elemzése – begyűjtésére, ezzel nyújtva kiemelkedő ajánlatokat.

Steve Ashley, a Nomura globális nagykereskedelmi vezetője elmondta: az AIM2 csapata az adattudósok és a tőkepiaci szakértők különleges mixe, akik egy olyan iparágvezető AI motort fejlesztettek, amely minden eszközosztályban használható az ügyfélélmény javítására és a piaci részesedés növelésére. Ez a megoldás része lesz a Nomura nagykereskedelmi digitális átalakításának felgyorsítására irányuló tervnek is.