Adatátviteli céget vásárol a Bridgestone mobilitási szolgáltatásai fejlesztéséhez

0
201

Járműelektronikai adatátviteli technológiában piacvezető vállalatot vásárol fel a mobilitási szolgáltatásainak fejlesztéséhez a Bridgestone autóipari beszállító konszern – tájékoztatta csütörtökön a Bridgestone Europe az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a Bridgestone Europe, a Bridgestone Corporation Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős leányvállalata 910 millió euróért 100 százalékban felvásárolja a TomTom csoport telematikai üzletágát, a TomTom Telematics vállalatot.

A digitális flottamegoldás-szállító cég akvizíciójával a Bridgestone olyan adatplatformot hoz létre a hálózatba kapcsolt járművek számára, amellyel piacvezetővé léphet előre a mobilitási szolgáltatások terén a régióban.

A TomTom szenzorokból, adatplatformokból és elemzésekből származó adatok gyűjtését végző telematikai technológiája egyúttal hozzásegíti a Bridgestone vállalatot gumiabroncs innovációs és valós idejű tesztelési tevékenységének a fejlesztéséhez is. A TomTom Telematics flottakezelő rendszere jelenleg 860 ezer jármű felügyeletét látja el, naponta 3,3 millió megtett út, 800 millió GPS pozíció és 200 millió rendszerüzenet elemzésével. A rendszer vállalati járműflották és lízingelt gépkocsik hatékonyabb menedzselését teszi lehetővé.

Az akvizíció a szokásos hatósági engedélyezési feltételek teljesülésével, valamint a TomTom munkavállalói képviseletének és részvényeseinek a beleegyezésével 2019 második felében valósulhat meg.

(MTI)