Megkezdte a felzárkózást a Samsung az okosotthonok fejlesztésében

0
395
HardwareZone

A Samsung intelligens otthon vállalatcsoportja, a SmartThings, sokat változott 2014 óta. A platformot tovább fejlesztették és kibővítették javítva a kommunikációt más okos eszközökkel és közben elindult a Samsung Cloud is.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a SmartThings a legátfogóbb intelligens otthoni platform piacon. Mind a Google, mind az Amazon gyorsan bővíti az elsődleges eszközök számát, melyek Alexa és Google Assistant szolgáltatásaikkal működnek, de továbbra sem rendelkeznek saját TV-vel vagy hűtőszekrénnyel, csak más gyártók termékeivel kapcsolódnak össze. A Samsung SmartThings előnyét az jelenti, hogy ezek az eszközök megtalálhatóak saját kínálatában, valamint Bixby néven ismert, hangszolgáltatásával működtethetők.

Mielőtt a Samsung 2014-ben megvásárolta, a SmartThings is csak egy ötlet volt a sok közül. Később több mint 1 millió dolláros beruházással és a SmartThings sikeresen elindította első generációs központját, amelyet új anyavállalata, a Samsung támogatott. De volt néhány probléma, mivel az “univerzális” alkalmazás nem volt képes az eszközök stabil működtetésére és elmaradt a várakozásoktól.

A kezdeti küzdelmek után a Samsung bejelentette saját okos hangszórójának érkezését. A Galaxy Home fejlesztésben a Bixby-t beépítették egy olyan önálló, intelligens hangszóróba, mint például az Alexa (Amazon), a Google Assistant vagy a Siri – az utóbbi HomePodon keresztül működik. Természetesen a Galaxy Home saját SmartThings alkalmazással is rendelkezik majd.