Egy újabb lépés a hangvezérelt jövő felé

0
192

A Pandora bejelentette saját, alkalmazáson belüli hangasszisztensének bevezetését. A „Hey Pandora” hangparanccsal elindíthatja a hallani kívánt zenét vagy podcast-teket. A funkcióval nemcsak a lejátszási listák válnak vezérelhetővé, hanem képes parancsokhoz, tevékenységekhez, hangulatokhoz kötött személyre szabott listák összeállítására is. Ezeket a listákat olyan, a felhasználók által megadott egyéni hangparancsok indítják el, mint például a „játssz valami újat” vagy a „játssz valamit, amit szeretek”.

A cég beszámolója szerint olyan eszközökön, mint például az Amazon Echo, több millió felhasználó indította el a Pandora alkalmazást.  Ezek az adatok inspirálták a platform készítőit a saját alkalmazáson belüli hangvezérlés kifejlesztéséhez. Az új funkció, az úgynevezett „Voice Mode”, amely a Pandora gépi tanulási és adatgyűjtési rendszeréhez csatlakozik.

A központban a személyes élmény áll. Tehát amikor a Pandora asszisztensét utasítjuk nem szokványos lejátszási listákat fog elindítani, hanem a felhasználó saját zenehallgatási tevékenységeihez kapcsolva hoz létre új listákat. A hangutasítások a gombok lenyomása helyett is használhatók, például a dalok felvételéhez egy lejátszási listára.

A Pandoránál azt tervezik, hogy a hangvezérlést idővel minden felhasználó számára elérhetővé teszik. Mégpedig úgy, hogy az ingyenes verzióban egy hirdetési videó után lehet majd ideiglenesen hozzáférni a szolgáltatáshoz. Bár ez az opció nem indul el a szolgáltatással, a terv az, hogy lehetővé tegyék bármely felhasználó számára a „Hey Pandora” parancs használatát.

A funkciót január 15-én indították el, körülbelül 1 millió felhasználónál az iOS és az Android operációs rendszereken. A vállalat nyomon fogja követni az eredmények gyorsaságát, pontosságát és teljesítményét, mielőtt szélesebb körben kiterjesztené a szolgáltatást a következő hónapokban.

A Pandora hangvezérlése Google Home készülékkel és az Apple Siri rendszerével is működni fog, ami azt jelenti, hogy hamarosan meg sem kell érinteni a telefont, hogy elindítsuk az alkalmazást és beállítsuk a kívánt lejátszási listánkat.