A Cadillac is beszáll a luxus elektromos autók küzdelmébe

0
228

Bár még nem hozták nyilvánosságra a Cadillac első teljesen elektromos autójának műszaki adatait, de annyit tudni lehet, hogy a GM által fejlesztett villanymotort úgy tervezték, hogy első, hátsó és összkerékhajtású járművekbe is beépíthető legyen összehangolva az akkumulátor rendszerrel.

A GM-nél egy olyan platform kialakításán dolgoznak, melynek rugalmassága lehetővé teszi a vállalat számára, hogy gyorsan és rövid tervezési idővel reagálhassanak az ügyféligényekre. Céljuk egy teljes portfólió kialakítási, ahol a kifejlesztett rendszer bármilyen stílusú járműben használható.

„A Cadillac elektromos autója a crossover piac szívét fogja elérni, és megfelel a világ minden tájáról érkező ügyfelek igényeinek” – mondta Steve Carlisle, a Cadillac elnöke. “A luxust és az innovációt képviseli, miközben a Cadillac-et a mobilitás csúcsára vezeti.”

A Detroit Autókiállításon a Cadillac tulajdonosai felfedték a még név nélküli elektromos járművét, kiegészítve azzal, hogy hamarosan közzéteszik a technikai adatokat is.

Forrás: newatlas.com