Digitális időpontfoglalás egyszerűsíti az orvosok és pácienseik életét

0
150

A Doctolib francia startup tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 2019-ben megnyitja távorvosi platformját. A cég kihasználja a legutóbbi jogi változásokat, amelyek végül a telemedicinátjogszerűvé teszik Franciaországban.

A Doctolib egy olyan piactér, ahol az egészségügyi szakember egyszerűen egyeztethet a pácienssel. Franciaországban és Németországban jelenleg 70 000 orvos és 1400 orvosi intézményben használják. Minden szakember havonta 109 eurót fizet a szolgáltatás eléréséért.

A platform használatával megszűnik a normál időpontegyeztetés, így időt takarítanak meg, hiszen nem kell többé felvenni a telefont és a naptárt nézegetni. A rendszer képes a folyamatos szinkronizálásra a nyilvános webhely és az orvos digitális naptára között.

A szolgáltatás konfigurálása után a páciensek videóbeszélgetést indíthatnak az orvossal. Miután befejezték az egyeztetést, a beteg a Doctolib honlapján fizetve fér hozzá felhasználói fiókjában a receptjeihez.

Ez a módszer megfelel a francia nemzeti egészségügyi rendszernek. Van azonban néhány jogi korlátozás.  Csak olyan orvossal lehet felvenni a kapcsolatot, akivel 12 hónapon belül volt személyes kontaktja a páciensnek. A vállalat 500 szakemberrel tesztelte a rendszer működését.

Forrás: techcrunch.com

Telemedicina: olyan egészségügyi szolgáltatás, melynek során az ellátásban részesülő és az ellátó személy közvetlenül nem találkozik.