Új fintech startup fejlesztés a CES kiállításon

0
175

A Ledger nevű francia startup a CES-en (Consumer Electronics Show) mutatta be új hardver pénztárcáját. Bár a Nano X nevű készülék márciusig nem kerül piacra, a vállalat lehetővé teszi a prototípus használatát.

A cég korábbi hardver pénztárcája még a kriptovaluták fellendülése és a 75 millió dolláros (20 milliárd forint) tőkebevonás előtt volt, ezért nem sikerült kiemelkedő felhasználói élményt biztosítani. Kezelésükhöz több Chrome alkalmazást kellett telepítenie és azokat váltogatva lehetett elérni az egyenleget és kezelni a titkosított eszközöket. De a dolgok megváltoztak, amikor a cég kiadta a Ledger Live applikációját MacOS, Windows és Linux rendszerekhez. Ezzel lehetőség nyílt a pénzügyi mérleg megtekintésére és ugyanabból az asztali alkalmazásból kezelhetővé váltak a titkosított eszközök is. Ebből adódóan a következő logikus lépés a mobilalkalmazás fejlesztése volt, melyhez új hardver pénztárcát kellett készíteni.

A Nano X úgy néz ki, mint egy USB kulcs egy apró képernyővel felszerelve, amely megerősíti a készüléken végbemenő tranzakciókat. Az apró 100 mAh akkumulátor használat nélkül akár hónapokig is bírja, aktív üzemben pedig 8 órás működésre képes. A micro USB portot egy USB-C port váltotta fel. A gombok a képernyő két oldalán helyezkednek el.

Miután párosítottuk a készüléket az iOS vagy Android operációs rendszerrel működő okostelefonnal, mindent arról vezérelhetünk. Telepíthetjük az alkalmazásokat a Ledger Nano X-be, hozzáférhetünk a mobiltárcáinkhoz és bármikor használhatjuk kriptovalutáinkat.

A készülék védelméért az ST33 nevezetű rendszer szolgál, amely valamivel biztonságosabb, mint az előző ST31 verzió. Ebben csak egy chip van, amely közvetlenül a képernyőhöz és a gombokhoz csatlakozik, ami csökkenti információlopás kockázatát.

A képernyő méretét kétszer növelték, ami lehetővé teszi a címek görgetés nélküli megtekintését és akár 100 különböző kriptovalutához fejlesztett alkalmazás telepíthető a Nano X-re. Természetesen a számítógéphez csatlakoztatva az asztali alkalmazás használata továbbra is elérhető. A készülék várható értékesítési ára 120 dollár (34 ezer forint) lesz.

Forrás: techcrunch.com