Hogyan találhatod meg az álommunkát az e-sportok világában?

0
238

Az iparág szinte riasztó ütemben fejlődik, egyre több lehetőség jelenik meg, és egyre több tehetségre van szükség, hogy fenntartsák és folytassák ezt a növekedést.

A Hitmaker nevű oldalon kifejezetten e-sportokkal kapcsolatos munkalehetőségeket kínálnak az érdeklődő álláskeresőknek. Ebből a listából választottunk ki pár lehetőséget:

ESL – Leicester, United Kingdom – League Operations Associate – Full-Time (Junior)

Az ESL az egyik legismertebb név az e-sportban. Kiemelkedő rendezvényeket szerveznek, együttműködve a partnerekkel és a fejlesztőkkel a világ minden táján.

A munka magában foglalja az adatgyűjtést, a játékosok kezelését, a honlapok ellenőrzését és frissítését. Szükséges az angol nyelv ismerete, az informatikai szakképzettség, a statisztikákhoz és a számokhoz való affinitás, a stressztűrés és az improvizációs képesség. Fontos megjegyezni, hogy a teljes munkaidő és a pozíció junior jellegének szerepe azt jelenti, hogy belső tanulási folyamatok segítenek a fejlődésben és a kihívások kezelésében.

Twitch – San Francisco, USA– Esports Project Manager – Full-Time

A Twitch az e-sport események legfőbb műsorszolgáltatója és több ezer játékos és alkotó számára tették lehetővé, hogy élőben közvetíthessék a versenyeket a nézőknek világszerte. Most itt a lehetősége, hogy bárki (megfelelő kompetenciákkal) csatlakozzon a növekvő Twitch csapatához az új Esports Project Manager pozícióban.

Szükséges a videojáték és iparági tudás, vállalkozói szellem, csapatjátékos természet, MS Office használatának ismerete. Továbbá 2-5 éves projektmenedzseri tapasztalat szükséges, kiemelkedő kommunikációs és problémamegoldó készség. A Twitch természetesen minden képzést megad, a pozícióhoz szükséges belső vállalati tudás elsajátításához.

Esports Insider – Remote – Esports Business Journalist – Junior – Freelance

Az Esport Insider központja az Egyesült Királyságban található, és és az élen járnak az e-sport események és tartalmak közlésében.

A feladat elsősorban hírek és elemzések készítése, amibe beletartoznak a kritikai írások és az interjúk is. Szükséges az e-sport világának ismerete mind fogyasztói, mind ipari szemszögből, valamint a marketing, tervezési és értékesítési csapatokkal történő együttműködés.

Forrás: ESPORTS INSIDER