Samsara – bővül a startup finanszírozása

0
151

2015-ben alapított Samsara támogatja a közlekedési, logisztikai, építési, élelmiszeripari, energia és feldolgozóiparokat az internethez csatlakozó érzékelőrendszereivel, amely segít a vállalkozásoknak adatokat gyűjteni és betekintést nyerni a fizikai műveletek hatékonyságának javítása érdekében.

A cég alapítói a Sanjit Biswas és John Bicket, akik korábban elindították a Meraki-t – egy vállalati Wi-Fi startup – amelyet 2012-ben a Cisco 1,2 milliárd dollárért vásárolt fel.

A Samsara legújabb finanszírozása 230 millió dollárra emeli a vállalat összértékét. A PitchBook szerint az Andreessen Howoritz és a General Catalyst a két egyedüli magánbefektető a társaságban. Marc Andreessen és Hemant Taneja a General Catalyst-tól, képviselik a kockázati tőkealapokat vezető befektetőként több Samsara ügyletben. A San Francisco-i székhelyű startup cég szerint a bevételek 250 százalékkal nőttek 2018-ban, mivel az ügyfélkör 5000-re duzzadt. Ami az új tőke felhasználását illeti, a vállalat 1000 munkavállalót kíván alkalmazni, megduplázza az AI és a számítógépes látás technológiáját, és megnyitja az első keleti parti irodáját Atlantában.

„Az új tőke lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk és bővítsük a hosszú távú termékbefektetéseket az új piacokra, miközben továbbra is erős mérleget tartunk fenn”- írta Kiren Sekar, a Samsara marketing és termékfejlesztési alelnöke, a finanszírozási bejelentésben.