Robotfarmerek a brit mezőkön

0
297

A Waitrose & Partners szupermarket-lánc anyavállalata, a John Lewis Partnership megállapodást kötött a Small Robot Company-vel egy hároméves próbaüzem elkezdéséről, melyben miniatűr farmbotok végzik a gazdálkodó feladatokat a Lewis Leckford Estate-en. A robotok triója – Tom, Dick és Harry – egy hektáros búzamezőn fognak dolgozni. A tesztüzem arra szolgál, hogy megvizsgálhassák azokat a módokat, amelyeknél az automatizálás növelheti a mezőgazdasági hatékonyságot.

A robotok az egyetlen módja annak, hogy megoldják a mezőgazdaságban jelentkező problémákat. Tehát a fő feladatuk az egyre nagyobb méreteket öltő humán munkaerőhiány pótlása és az általuk használt hagyományos eszközök kiváltása. Ezek a kis robotfarmerek alkalmasak a nonstop munkavégzésre, ráadásul képesek a területen anélkül dolgozni, hogy olyan károkat okoznának, mint a hagyományos gépek.

Andrew Hoad, Partner & Head of the Leckford Estate with the Tom monitoring robot prototype

“Ez az új technológia forradalmi lehet a brit gazdálkodás számára” – mondja Andrew Hoad, a Leckford Estate vezetője. “Nem az emberi munkaerő leváltása a cél, hanem a termelékenység és a pontosság növelése, felszabadítva a humán munkaerőt, akik ez által más fontos feladatokra összpontosíthatnak. Szeretnénk élen járni, és biztosítani, hogy a jövőbeli generációk számára épségben hagyjuk a talajt és a környezetet. ”

Forrás: newatlas.com